Renovētais Rīgas centra nams Lāčplēša ielā 13 – pirmais daudzdzīvokļu projekts, kas piedāvā „Reaton” programmu „Mājokļa saimnieks”

Atjaunotais greznais 28 dzīvokļu nams Rīgas centrā – Lāčplēša ielā 13 – ir pirmais jaunais projekts, kas saviem klientiem piedāvās daudznozaru uzņēmuma „Reaton” programmu „Mājokļa saimnieks”, jaunajiem dzīvokļu īpašniekiem ļaujot prognozēt sava dzīvokļa remonta izmaksas un ērtāk un vienkāršāk izvēlēties apdares materiālus.

Rekonstruētais sešstāvu nams Lāčplēša ielā 13 ar izbūvētu jumta stāvu, kas celts 1900. gadā pēc eklektisma stila meistara, arhitekta Kārļa Johana Felsko projekta, ieguva 2.vietu konkursā „Latvijas Būvniecības Gada balva 2018” nominācijā „Fasāžu rekonstrukcija”. Šī skaistā, spilgtā ēka ir daļa no kvartāla attīstības plāna, un ir viens no kopumā četriem namiem, kas veido jauno, estētiski pievilcīgo kvartālu Baznīcas ielā posmā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielu un harmoniski papildina Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcas apkaimes jūgendstila apbūvi. Ēkas atjaunošanas procesā, Lāčplēša ielā 13 tika renovēta ēkas fasāde un koptelpas: veikta visu logu nomaiņa ar dubultajiem koka pakešu logiem, pilnībā renovēta kāpņu telpa — dekoratīvās kāpņu margas un kāpņu segums, tika ierīkots ēkas māksliniecisks apgaismojums. Dzīvokļiem tika uzstādītas jaunas ieejas koka durvis, ēkā tika izbūvēts jauns lifts un ierīkota videonovērošanas sistēma.

„Nama renovācijas laikā dzīvokļi saglabājuši iepriekšējo veidolu, jo iekštelpu labiekārtošana tika atstāta jauno īpašnieku ziņā, lai tie varētu tos labiekārtot pēc savām vēlmēm. Ikdienā komunicējot ar gan potenciālajiem pircējiem, gan jaunajiem dzīvokļu īpašniekiem, kuri iegādājušies vairāk nekā trešdaļu no projektā esošajiem dzīvokļiem, redzējām, ka ir liela interese par komforta līmeņa uzlabošanu. Tādēļ, lai atvieglotu jauno īpašnieku ikdienu un tādu pietiekami sarežģītu procesu kā dzīvokļa remontdarbi jaunajiem īpašniekiem, projekta attīstītājs izveidojis sadarbību ar pieredzējušo uzņēmumu „Reaton”, kas katram pašlaik tirdzniecībā esošajam dzīvoklim izstrādājis divus apdares variantus, bet potenciālajam pircējam būs tikai jāizvēlas tas, ko viņš grib realizēt un var atļauties, ja esošais iekštelpu remonts neatbilst klienta vēlmēm.. Protams, ja šādā sadarbībā būs interese iesaistīties arī tiem 11 jaunajiem dzīvokļu īpašniekiem, kuri jau iegādājušies īpašumu projektā, tie arī varēs pieteikties šai programmai. Pirmā reize, kad cilvēki varēs sīkāk iepazīties ar šo piedāvājumu, būs City24.lv rīkotajā atvērto durvju dienu maratonā 11. maijā, kad projektā gaidīsim visus interesentus, laikā no plkst. 11 līdz plkst. 16,” paskaidro projekta ekskluzīvā tirgotāja – nekustamo īpašumu uzņēmuma „Baltic Sotheby`s International Realty” pārdošanas konsultante Laura Semjonova.

„Reaton” arhitektūras un celtniecības centra veikala vadītāja Egita Spunde: „Nams Lāčplēša ielā 13 ir pirmais jaunais projekts, kurš piedāvā „Reaton” programmu „Mājokļa saimnieks”. Tā ir jauna programma, ko esam izstrādājuši saviem klientiem, lai apdares materiālu izvēli padarītu ievērojami ērtāku un vienkāršāku. Lāčplēša ielas 13 klientiem ir sagatavoti divi gatavi standarta risinājumi Standard un Premium, kas būs aprēķināti individuāli, katram projektā esošajam brīvajam dzīvoklim. Klients, kurš pirks dzīvokli namā Lāčplēša ielā 13, varēs iepazīties ar piedāvājumu šīs programmas ietvaros, aplūkojot jau gatavus risinājumus un ieteikumus. Šī programma ļauj daudz vienkāršāk atrast risinājumu remontam, jo ir iespēja prognozēt izmaksas, cik remonts izmaksās. Tā ir arī laika ekonomija, jo cilvēkiem vairs nav jāapbraukā daudzi veikali, meklējot konkrētu materiālu vai preci, jo viss ir atrodams vienuviet. Klienti no mums saņem arī profesionāļu padomu bez maksas, jo ne vienmēr, ko klients ir iecerējis, derēs konkrētās telpās. Visos komplektos ietilpst galvenie apdares materiāli: flīzes, grīdas segumi, tapetes, standarta durvis un pilnībā nokomplektēta viena vannasistaba (vanna, izlietne, jaucējkrāni, dvieļu žāvētājs, aksesuāri). Komplektos tikai atšķiras piedāvāto preču ražotāji un dizains: Basic piedāvājums būs vienkāršāks, bet Premium piedāvājumā būs atrodamas augstākās klases materiāli. Jāpiebilst, ka šis ir provizorisks piedāvājums un aprēķins, jo apzināmies, ka mājokļi atšķiras, atšķiras arī klientu gaume un vajadzības. Tāpēc notiek individuāls darbs ar katru klientu, un sadarbībā ar mūsu speciālistiem atbilstoši tiks koriģēts, papildināts piedāvājums un tāme. Ja, piemēram, klientam ir maza vannasistaba, vannas vietā būs jāierīko vai nu dušas siena vai dušas kabīne, būs jāpiemeklē arī citas, atbilstoša izmēra mēbeles. Ir klienti, kas apdarē nevēlas izmantot tapetes, un šajā piedāvājumā nama Lāčplēša ielā 13 jaunajiem dzīvokļu īpašniekiem neesam ielikuši tapetes, jo, dizainere, respektējot nama vēsturisko veidolu, iesaka sienas krāsot un tapetes izmantot, piemēram, guļamistabā kā nelielu akcentu. Jau renovējot šo namu, „Reaton” ēkā uzstādīja jaunas ieejas durvis. Šajā namā durvju izmēri ir nestandarta (dzīvokļi ir ar augstiem griestiem), tādēļ ar klientu varēsim individuāli vienoties, kāda materiāla un dizaina durvis katrs vēlēsies iekštelpās, savā dzīvoklī.
Apdares materiālus, ko klients pasūta, „Reaton” aizved līdz objektam bez maksas. Tomēr vēlamies, lai klients, pirms pateicis gala vārdu, atbrauc uz „Reaton” un klātienē apskatās izvēlētos materiālus, konsultējas ar mūsu speciālistiem, lai varam precīzi izpildīt visas vēlmes. No savas puses varēsim arī ieteikt sertificētus, labus būvniekus, kas paveiks remontu.”

Arī ar „Reaton” speciālistiem interesenti varēs satikties 11. maijā atvērto durvju dienā projektā Lāčplēša ielā 13, kur varēs apskatīt gan apdares materiālu paraugus, gan arī apskatīt interjera dizaineres Diānas Pozņakas izstrādātās vizualizācijas, kas sagatavotas kā paraugs konkrētiem dzīvokļiem projektā.

Projekta Lāčplēša ielā 13 attīstītāja, uzņēmuma „Axi Invest” pārstāvis Nomunds Lojāns: „Lai mūsu klientiem piedāvātu ērtu un ātru remontdarbu veikšanas iespēju, sākām šādu sadarbību ar „Reaton”, apzinoties, ka dzīvokļu iekštelpās renovācija nav veikta un kādam esošais remonta līmenis var nešķist pietiekami pievilcīgs vai moderns. Lai telpām efektīvi un ātri piešķirtu tādu veidolu, kādu vēlas konkrētais mājokļa īpašnieks, šis ir lielisks risinājums un laba palīdzība mūsdienu aizņemtajam cilvēkam, plānojot nebūt ne vienkāršo remontdarbu procesu.”

Lāčplēša ielā 13 atjaunošanas darbu pasūtītājs ir „Axi Invest”, rekonstrukcijas projekta autore – „Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018” laureāte arhitekte Ilze Mekša. Ieguldījumi nama Lāčplēša ielā 13 renovācijā ir tuvu miljonam eiro. Ēka ir daļa no atdzimušā Rīgas pilsētas centra kvartāla Baznīcas ielas posmā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielu, kurā ietilpst arī divi premium klases nami „Club Central Residence” un moderns veselības centrs.
Papildus informācijai:

Zane Borisēviča
Baltic Sotheby`s International Realty
Mārketinga direktore
zane.borisevica@balsir.com
tel. +371 26415610, +371 67224645
balticsothebysrealty.com; balsir.com

 






Pieteikties jaunumiem