Renovētajā, greznajā 28 dzīvokļu namā Rīgas centrā – Lāčplēša ielā 13 – pirmajā jaunajā projektā, kas piesaistīja daudznozaru uzņēmumu „Reaton” ar apdares programmu  „Mājokļa saimnieks”, pabeigts pirmais demo dzīvoklis. Iesaiste programmā mūsdienu aizņemtajam cilvēkam palīdz prognozēt un plānot sava dzīvokļa remonta izmaksas, ērtāk un vienkāršāk izvēlēties apdares materiālus, visas rūpes par nebūt ne vienkāršo remontdarbu procesu nododot profesionāļu rokās.

Ēkai Lāčplēša ielā 13 atjaunošanas laikā tika renovēta fasāde un koptelpas: veikta visu logu nomaiņa ar dubultajiem koka pakešu logiem, pilnībā renovēta kāpņu telpa — dekoratīvās kāpņu margas un kāpņu segums, tika ierīkots ēkas māksliniecisks apgaismojums. Dzīvokļiem tika uzstādītas jaunas ieejas koka durvis, ēkā tika izbūvēts jauns lifts un ierīkota videonovērošanas sistēma. Nama renovācijas laikā dzīvokļi saglabāja iepriekšējo veidolu, iekštelpu labiekārtošanu atstājot jauno īpašnieku ziņā, lai tie varētu tos labiekārtot pēc savām vēlmēm.
Lai atvieglotu remontdarbu procesu, Lāčplēša ielas 13 attīstītājs, uzņēmums „Axi Invest” nolēma uzrunāt daudznozaru uzņēmumu “Reaton”, lai jaunajiem dzīvokļu īpašniekiem piedāvātu apdares programmu „Mājokļa saimnieks”. Tā ir jauna apdares risinājumu programma, ko uzņēmums, sadarbībā ar dizaineri, izstrādājis saviem klientiem, lai apdares materiālu izvēli padarītu ievērojami ērtāku un vienkāršāku. Programmā ir sagatavoti trīs gatavi  apdares risinājumi, trīs cenu kategorijās Basic, Standard un Premium. Visos trīs komplektos ietilpst galvenie apdares materiāli: flīzes, grīdas segumi, tapetes, durvis un pilnībā nokomplektēta viena vannasistaba (vanna, izlietne, jaucējkrāni, dvieļu žāvētājs, aksesuāri vannas istabai). Komplektos atšķiras apdares materiālu ražotāji un dizains.

Projekta Lāčplēša ielā 13 attīstītāja, uzņēmuma „Axi Invest” pārstāvis Nomunds Lojāns: „Sadarbību ar „Reaton” sākām, lai mūsu klientiem piedāvātu ērtu un ātru remontdarbu veikšanas iespēju, apzinoties, ka iekštelpās renovācija nav veikta. Katram klientam tomēr ir sava izpratne gan par komforta līmeni un mūsdienu prasībām, gan arī sava gaumes izjūta. Lai telpām efektīvi un ātri piešķirtu tādu veidolu, kādu vēlas konkrētais mājokļa īpašnieks, un tas spētu nekavējoties sākt dzīvot jaunajā mājoklī vai arī, ja tas vēlas šo dzīvokli iznomāt,  šis ir lielisks risinājums un laba palīdzība mūsdienu aizņemtajam cilvēkam, plānojot nebūt ne vienkāršo remontdarbu procesu.”

Projekta tirgotāja – premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma „Baltic Sotheby`s International Realty” pārdošanas konsultante Laura Semjonova: „Šis nams atrodas skaistā, sakārtotā kvartālā ar jaunām un restaurētām ēkām, kurā jaušama vēstures elpa ar Veco Ģertrūdes baznīcu, netālu esošo Kluso centru un Vecrīgu, arī pati ēka ir vēsturiska. Paveiktie ēkas atjaunošanas darbi, kā arī labiekārtotais pagalms, kurā iedēstīts  speciāli no Vācijas vestais lielais, skaistais magnolijas koks, kurš nama iemītniekus pavasarī priecēs ar krāšņu ziedu rotu, jaunajiem nama iemītniekiem piedāvā komfortablus, mūsdienīgus un harmoniskus dzīves apstākļus. Gada laikā kopš dzīvokļu pārdošanas un rezervāciju pieņemšanas savus iemītniekus atraduši 65% dzīvokļu un pieejami palikuši tikai 10 dzīvokļi un komerctelpas. Šo dzīvokļu cena, ņemot vērā nama atrašanās vietu – pašā Rīgas sirdī, ir izdevīga, un to var novērtēt arī viena kvartāla ietvaros, piemēram, līdzās esošajā ekskluzīvajā projektā  „Club Central Residence II” vidējā cena par m² ir apmēram 4000 eiro, savukārt Lāčplēša ielā 13 tā ir teju uz pusi lētāka: apmēram 2200 EUR/m².”

„Reaton” arhitektūras un celtniecības centra veikala vadītāja Egita Spunde stāsta par paveikto Lāčplēša ielas 13, 22.dzīvoklī, programmas „Mājokļa saimnieks” ietvaros: „Šajā dzīvoklī lielu uzsvaru likām uz izvēlēto materiālu kvalitāti: tie bija pat vēl augstākas klases nekā Premium programmā, domājot par mājokļa ergonomiku un ilgmūžību, kas īpaši svarīgi ir sanitārajos mezglos. Veicām pilnu remontu: nomainījām grīdas segumu, izremontējām un aprīkojām vannasistabu, uzstādījām jaunus gaismas ķermeņus, nokrāsojām sienas un uzlīmējām tapetes, uzstādījām „Reaton” iekšdurvis, atjaunojām radiatorus, tiem uzliekot arī termostatus, atjaunojām logu ailes, palodzes, nomainījām gaismas slēdžus un elektrības rozetes. Šajā projektā svarīgi bija izplānot dzīvokļa ergonomiku, jo no tā bija atkarīgs apgaismojums, elektroinstalācijas. Dzīvokļa stilu apzināti veidojām neitrālu, kas jaunajam īpašniekam dos plašu vaļu to aprīkojot: atliks tikai parūpēties par interjera priekšmetiem, aizkariem un aprīkot virtuvi, lai gan arī šos darbus mēs varam apņemties veikt. Remonta darbus veica mūsu meistari, un visu izdarījām divu mēnešu laikā. Mēs koordinējām visus darbus: apdares materiālu piegādes no ražotājiem bija ieplānotas tā, lai visi darbi notiktu raiti, bez pārtraukuma. Tas ir liels pluss klientam, jo, pašam izvēloties materiālus no dažādiem veikaliem un piegādātājiem, ļoti bieži gadās pārrāvumi darbā, jo jāgaida uz kādu no materiāliem. Remonta darbu izmaksas šajā dzīvoklī sasniedza 191 EUR/m2, bet  apdares materiālu izmaksas – 163 EUR/m2. Šis ir labs piemērs, kā, atsaucoties klienta vēlmēm, noteiktajam termiņam un atvēlētajam budžetam var īstenot programmu „Mājokļa saimnieks”.”
Kāpēc mūsdienās, kad tirgus ir piesātināts ar plašu apdares materiālu klāstu, ir vērtīgi izvēlēties programmu „Mājokļa saimnieks”? Egita Spunde uzskaita priekšrocības: „Šī programma ļauj daudz vienkāršāk atrast risinājumu remontam, jo ir iespēja prognozēt izmaksas. Cilvēkiem vairs nav jāapbraukā daudzi veikali, meklējot konkrētu materiālu vai preci, jo viss ir atrodams vienuviet. Turklāt nav jāuztraucas par to, kā izvēlētie materiāli izskatīsies un vai tie saderēs kopā, jo programmas materiālus saskaņoti piemeklēja interjera dizainere. Izvēloties „Mājokļa saimnieks” produktus, klienti saņem arī profesionāļu padomu bez maksas. Šajā projektā varēja uzskatāmi redzēt: ja klients materiālus būtu pircis no dažādiem tirgotājiem, tas viņam būtu izmaksājis dārgāk nekā izvēloties šādu  kompleksu  piedāvājumu. Būvniecības laikā gadās dažādi „zemūdens akmeņi”, kurus pat nevar paredzēt, kamēr netiek sākti darbi. Tāpēc ir svarīgi būt pastāvīgā kontaktā ar klientu, komunicēt par visu, ko darām, lai kopā varam pieņemt lēmumu, ko un kā darīt tālāk. Tas nozīmē, ka klienta rīcībā ir visi mūsu profesionāļi: apdares materiālu konsultanti, dizaineri, arhitekti un būvnieki. Svarīgākais mūsdienās ir laiks, un mēs palīdzam  to ekonomēt, palīdzot klientam izvēlēties materiālus, tos sakombinēt, un neapjukt materiālu un cenu piedāvājumā. Šajā demo dzīvoklī netika veikta liela, kardināla pārbūve, bet programmas ietvaros esam gatavi arī graut sienas un būvēt jaunas, un mūsu speciālisti klientam palīdz šīs pārmaiņas gan arhitektoniski izplānot, gan arī oficiāli reģistrēt.”

23. novembrī ēkā Lāčplēša ielā 13 no plkst. 11:00  līdz plkst. 16:00 notiks atvērto durvju diena, kurā visi interesenti varēs novērtēt gan piedāvājumā esošos dzīvokļus, gan arī  paveiktos remontdarbus projekta demo dzīvoklī programmas „Mājokļa saimnieks” ietvaros. Tie pasākuma apmeklētāji, kas noslēgs darījumu par dzīvokļa iegādi līdz šī gada beigām, saņems atlaidi stāvvietas iegādei ēkas slēgtajā pagalmā. Rīgas centrā esoša nama auto stāvvieta ir liels retums, tādēļ šis piedāvājums klientiem būs īpaši izdevīgs: ja stāvvietas standarta cena ir 12 000 eiro, ar atlaidi tā būs uz pusi lētāka: tikai 6 000 eiro.

Rekonstruētā sešstāvu nama Lāčplēša ielā 13 atjaunošanas darbu pasūtītājs  ir „Axi Invest”,  rekonstrukcijas projekta autore – „Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018” laureāte arhitekte Ilze Mekša. Ieguldījumi nama Lāčplēša ielā 13 renovācijā sasniedza apmēram miljonu eiro. Ēka ir daļa no atdzimušā Rīgas pilsētas centra kvartāla Baznīcas ielas posmā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielu, kurā ietilpst arī divi premium klases nami „Club Central Residence” un moderns veselības centrs.

 

Pieteikties jaunumiem